Начин на приготвяне
Разбиваме маслото и захарта до бяла смес, след това добавяме яйцето и екстракта и отново разбиваме.
В една купа разбъркваме брашното, бакпулвера и солта и добавяме към сместа, като разбъркваме с шпатула. След това добавяме боята, така че да се оцвети в червено.
ВАЖНО! НЕ добавяйте повече брашно от написаното. Тестото трябва да лепне.
Слагаме тестото във хладилника за 20 минути, като завиваме купата с прозрачно фолио отгоре.
След като извадите тестото за курабийките от хладилника, то няма да лепка толкова много. Преди това си приготвяме тава с хартия за печене и започваме да оформяме топчета, големи като орех, защото във фурната ще се разтопят и ще приличат на обикновени бисквити.
ВАЖНО! Действайте бързо, за да НЕ се разтопи маслото в тестото.
Слагаме бадемовите сладки в предварително загрята фурна на 175 °C на долен и горен реотан за 15-20 минути.
Изваждаме курабийките, когато се появи златисто по краищата им.
След като ги извадите бадемовите курабийки, изчакайте 10 минути да изстинат и да се втвърдят. Готови са, да ги хапнете.
Добър апетит!