Бадемови курабийки

Sofia KolevaSofia Koleva
Новак
3568
Бадемови курабийки
Снимка: Sofia Koleva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Бадемовите сладки са десерт за душата Ако ви се намират малко бадеми, няма какво да го мислите"

Необходими Продукти

  • захар - 150 г
  • краве масло - 115
  • яйца - 1 бр.
  • бадемов екстракт
  • брашно - 190 г
  • бакпулвер
  • сол - 1 щипка
  • сладкарска боя - червена на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото и захарта до бяла смес, след това добавяме яйцето и екстракта и отново разбиваме.

В една купа разбъркваме брашното, бакпулвера и солта и добавяме към сместа, като разбъркваме с шпатула. След това добавяме боята, така че да се оцвети в червено.

ВАЖНО! НЕ добавяйте повече брашно от написаното. Тестото трябва да лепне.

Слагаме тестото във хладилника за 20 минути, като завиваме купата с прозрачно фолио отгоре.

След като извадите тестото за курабийките от хладилника, то няма да лепка толкова много. Преди това си приготвяме тава с хартия за печене и започваме да оформяме топчета, големи като орех, защото във фурната ще се разтопят и ще приличат на обикновени бисквити.

ВАЖНО! Действайте бързо, за да НЕ се разтопи маслото в тестото.

Слагаме бадемовите сладки в предварително загрята фурна на 175 °C на долен и горен реотан за 15-20 минути.

Изваждаме курабийките, когато се появи златисто по краищата им.

След като ги извадите бадемовите курабийки, изчакайте 10 минути да изстинат и да се втвърдят. Готови са, да ги хапнете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1.5
50
40
30
21
11
Дай твоята оценка: