Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Зеленчуци на грил със сос Айоли

Зеленчуци на грил със сос Айоли

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Зеленчуци на грил със сос Айоли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Сос Аиоли
  • жълтъци - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • зехтин - 1 ч.ч. (250 мл)
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 с.л., на сок
  • Зеленчуци на грил
  • чушки - 2 бр. (жълта и червена)
  • патладжани - 4 бр.
  • домати - 4 твърди
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 4 глави
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, леко намачката, но цяла
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аиоли: Чесънът и жълтъците се се разбиват. Постепенно се добавя зехтинът. Поръсва се с черен пипер и се добавя лимоновият сок. Оставя се да престои в хладилника, докато се готви.

Зеленчуци на грил: Зеленчуците се мият и се пекат нарязани на грил. Оставят се да изстинат леко и се прехвърлят в чиния за сервиране.

Зехтинът, магданозът, чесънът, пиперът се разбиват и се заливат зеленчуците. В отделна купа се слага сосът Аиоли и се поднася със зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: