Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена питка в еър фрайър

Содена питка в еър фрайър

Содена питка в еър фрайър5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Содена питка в еър фрайър - още една страхотна идея, която да приготвите набързо в еър фрайър."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - половин кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 ч.ч.+за доомесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счуквам яйцата в купа, слагам солта, угасявам содата в киселото мляко и изсипвам при яйцата.

Добавям на части пресятото брашно, като бъркам с лъжица, докато почне да се сгъсти.

После доомесвам на ръка содената питка, докато стане меко тесто, разточвам го лека, като го поръсвам с брашно.

Оставям го да втасва, докато удвои обема си и изпичам питката в еър фрайър, като намазвам кошницата на фрайъра с мазнина.

Пускам фрайъра на 180 градуса за около 20 минути, като щом се опече отгоре, обръщам питката от другата страна, за де зачерви.

Содена питка в еър фрайър е вкусна и лесна идея за начинаещи.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашата постна содена питка или тази содена питка с газирана вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах къде да сложа омесената питка, на дъното или на решетката пак върху хартия
24.12.2023 20:03
Людмила
Людмила
Соденото тесто няма как да удвои обема си, то просто почива половин час, примерно и се работи с него... Не втасва
22.08.2022 18:42
5