Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Питки със сирене и плодове

Питки със сирене и плодове

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Питки със сирене и плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • Питките
  • мая - 1/2 ч.л., суха
  • вода - 1 3/4 ч.ч. (430 мл), топла
  • брашно - 5 ч.ч. (750 г), обикновено
  • мазнина - 1 ч.ч., непълна (225 г)
  • зехтин - 2 с.л.
  • Плънка
  • зехтин - 6 с.л.
  • сирене - 1 ч.ч., извара, рикота или меко козе сирене
  • черен пипер - на вкус
  • плодове - по избор, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за питките се подготвя по стандартния начин и се разделя на 8 части, като всяка една се оформя на топка. Всяка топчица от тестото се разточва на кора с диаметър около 18 см. Пече се в чугунен тиган.

Плънка: Сиренето се разбърква с малко зехтин, черен пипер.

В средата на всяка питка се слага от сиренето и се завършва с малко нарязани свежи плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: