Лимонов чийзкейк с рикота

Кристина ЧерниковаКристина ЧерниковаДарт Вейдър102537
15/03/2014
"Десертът е от нас и обещаваме, че много ще ви хареса - ароматен лимонов чийзкейк с рикота "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 550
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смесват с разтопеното краве масло и с получената смес се покриват стените и дъното на форма. Блатът се поставя на хладно.

Желатинът се накисва в лимоновия сок и после се разтваря на водна баня. Сиренето се разбива заедно с настърганата лимонова кора, разбитите жълтъци и охладеният желатин.

Сметаната се разбива. В друг съд се разбиват и белтъците до пухкавост. Внимателно се смесват двете съставки със сиренето. Получената смес се разбърква старателно и се изсипва върху блата.

Пече се около 60 минути на 160 градуса. Изстиналият сладкиш се слага в хладилника. При поднасяне се украсява с настъргана лимонова кора.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар