Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с вишни и канела

Чийзкейк с вишни и канела

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Чийзкейк с вишни и канела1 / 2
28/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 и 1/5 опаковки
  • масло - 1 пакетче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • крема сирене - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • вишни - 250 г без костилки
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити се разбъркват с канелата и стопеното масло. Сместа се разстила по дъното и стените на форма и се оставя в хладилника.

Разбитото крема сирене се смесва със захарта, ванилията и разбитите яйца. Всички съставки се разбиват, докато се получи пухкав крем.

Блатът се покрива с крема и се пече един час на 170 градуса. Оставя се на хладно, за да изстине. Междувременно вишните се слагат на слаб огън с 1/2 ч.ч. вода, кафявата захар и лимоновия сок.

Сместа се вари, докато сиропът се сгъсти. След това се вадят вишните и се подреждат върху кейка. Поливат се със сварения сироп и десертът се връща на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: