Начин на приготвяне
В дълбока купа поставяме сухата мая. Прибавяме захарта, солта и водата и разбъркваме добре. Прибавяме олиото.
Брашното пресяваме с бакпулвера и прибавяме на малки порции към сместа. Първо бъркаме с вилица, а след това омесваме меко и еластично тесто.
Изваждаме от купата на набрашнен плот и отново омесваме с ръце до хомогенно тесто.
Ако е необходимо, добавете още брашно.
Готовото омесено тесто се поставя в тенджера, купа покрита с чиния или найлонов плик. Тестото поставяме в хладилник за едно денонощие.
Това тесто може да се съхранява в хладилник поне 1 седмица.
От тестото се правят питки, мекици, блат за пица и сладки.
Нестареещото тесто е готово.
Коментари