Начин на приготвяне
Каймата се омесва с изброените подправки и я оставяме в хладилника за известно време, за да се овкуси. Правят се кюфтенца с големина около 35-40 г.
Всяка от трите кори се разрязва с нож за пица на 8 парчета. Във всяко от тях се слага по едно кюфте, загръща се от 4-те края и оформя топка, като се стремим да покрием кюфтето отвсякъде с тестото.
Готовите топки се обръщат откъм гладката страна и подреждам върху хартия за печене.
С много остър нож се правят разрези, първо през средата, след това всяка половина на още три триъгълника, така, че всяка топка да има по 6 връхчета.
Получават се напъпили цветчета, намазват се с жълтък и прясно мляко, пекат се на 180 градуса за 30 минути.
За декорация предястието се поръсва с магданоз.
Цветенцата от бутер тесто и кюфтенца са готови!
Благодаря за прекрасната идея и рецепта на Elly Kalista Sehli!
Коментари