Начин на приготвяне
Крема направих от две кофички от 500 грама кисело мляко с висок процент масленост, чаена чаша от 200 мл пудра захар и още половин чаша кристална захар, кората на един много голям лимон, ако са малки ще трябва да са два, сока на лимона и две пакетчета желатин.
Първо накиснах желатина в малко студена вода, след това смесих добре киселото мляко със захарта, кората и сока на лимона. Пуснах желатина в микровълновата за 20 секунди да се втечни и го добавих към сместа.
Разбърках и оставих за половин час на стайна температура да стегне малко. Може да го сложите в хладилника за кратко. След това започнах да сглобявам плодовия сладкиш.
В голяма тава сложих един блат и го намазах с крем, отгоре друг блат, кремче и така до последния блат.
Намазах готовия сладкиш с останалия крем и сложих в хладилника за час, за да стегне добре крема.
След това украсих с трохи от маслени бисквити и лентички шоколад, както и малко лимон.
Върнах в хладилника за още поне два часа.
Много свеж, с деликатен меден вкус на блатовете и приятен лимонов аромат от крема.
Лимоновият сладкиш с медени блатове е готов.