Начин на приготвяне
Лука и копъра нарязваме на ситно, моркова настъргваме и добавяме към пилешката кайма, овкусяваме със сол и черен пипер.
Омесваме добре каймата и разделяме на две части, с мокри ръце поставяме едната половина върху прозрачно фолио и я сплескваме.
Поръсваме с 200 г кашкавал и поставяве другата кайма, като отново я изравняваме.
Навиваме на солено руло и поставяме в тава, намазваме с масло, покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути.
Изваждаме, отнемаме фолиото, мажем със заквасена сметана поръсваме с кашкавал и печем за още 10 минути, след това допичаме на горен реотан за 5 минути.
Рулото с пилешка кайма и кашкавал е готово.