Начин на приготвяне
Пилешката и свинската кайма се смесват в подходящ съд, добавя се настърганият на ситно ренде кромид лук, пресованата скилидка чесън, стритата сушена люта чушка, сол, черен пипер, едно яйце, чубрица, магданоз, галета и уискито. Омесва се хубаво и се оставя покрита в хладилник за няколко часа или за една нощ.
Останалите 4 яйца се сваряват до твърдост на жълтъка, обелват се и се оставят цели. В подсолена вода се сваряват обелените моркови и след като поизстинат, се нарязват на лентички. Краставичките също се нарязват на лентички.
Овкусената кайма се разстила равномерно върху стреч фолио във формата на правоъгълник. В средата се подреждат целите обелени яйца, добавят се лентичките от моркови и кисели краставички.
Соленото руло се прехвърля внимателно в предварително намаслена тавичка с незалепващо покритие и се полива равномерно със сгорещеното олио.
Рулото Стефани се пече около час в умерено загрята фурна (170 градуса при включен вентилатор).
След като поотдъхне малко, рулото Стефани с пилешка и свинска кайма се нарязва и се сервира с гарнитура по избор.
Добър апетит!
Коментари