Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от пилешка кайма с яйца

Руло от пилешка кайма с яйца

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Руло от пилешка кайма с яйца
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вадете формата за кекс, защото днес ще правим ... руло от пилешка кайма с яйца"

Необходими Продукти

  • за каймата
  • пилешки гърди - 2 бр.
  • пилешки дробчета - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • хляб - 2 филийки
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • плънка
  • яйца - 6 бр. варени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смилете измитите и подсушени пилешкото филе и дробчета. Нарежете лука и моркова но ситно и ги смесете.

Добавете яйцето, натрошения хляб на трохички, нарязаните на ситно скилидки чесън и магданоз, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Разбъркайте каймата и оставете така да престои, през това време сварете и обелете охладените яйца.

Намажете форма за кекс с малко меко масло, сипете и изравнете сместа.

Подредете яйцата отгоре и ги натиснете да потънат в каймата, отново загладете повърхността.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете около 40 минути.

Готовото руло охладете за 10 минути и обърнете в чиния, сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: