Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Боровинков сладкиш с праскови

Боровинков сладкиш с праскови

Боровинков сладкиш с праскови
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Истинска наслада за сетивата - ароматен и пухкав сладкиш с боровинки и праскови"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • масло - 60 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова есенция - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • праскови - 3 бр.
  • боровинки - 200 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се пресяват брашното, бакпулверът и содата.

В друг съд се разбиват омекналото масло, захарта и двете яйца, докато станат на пухкав крем.

Добавят се ванилията и киселото мляко при непрекъснато разбъркване. Вече на по-ниска скорост се добавя сухата смес от брашно, а след него и половината от боровинките.

Кексовата смес се прехвърля във форма с подвижен борд, на дъното на която е поставена хартия за печене, а стените са намазнени.

Върху тестото се нареждат нарязаните на резенчета праскови, а между тях останалите боровинки. Отгоре се поръсват със супена лъжица захар

Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовият боровинков десерт се оставя да се охлади напълно, изважда се от формата и поръсва с пудра захар.

Боровинковият сладкиш с праскови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: