Начин на приготвяне
В дълбока купа счукваме яйцата, добавяме захарта и разбиваме, докато се разтвори.
В друга купа смесваме пресятото брашно с ванилията и бакпулвера, след това го добавяме към горната смес.
Разбиваме до хомогенност.
След това изсипваме в намазана с масло тавичка и поставяме в печката, като печем при 180 градуса до готовност.
Докато реването се пече, приготвяме сиропа.
В тенджера изсипваме захарта, водата и ванилията, като разбъркваме и загряваме на котлона.
Когато сместа кипне и се сгъсти, значи захарният сироп е готов.
Отстраняваме от котлона и докато е още топъл, заливаме реването, което е студено.
Преди да го залеем, го нарязваме и оставяме да се охлади напълно.
След това го намазваме със сладкото от червени боровинки.
Намазваме отгоре, поставяме в чинийки и поднасяме.
Реването със захарен сироп и сладко от червени боровинки е готово.