Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с коприва и шунка

Солен кекс с коприва и шунка

Солен кекс с коприва и шунка
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Солен кекс с коприва и шунка, подходящ за закуска, следобедно похапване или за из път."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • коприва - 1 кг сварена и накълцана
  • шунка - 300 г
  • сол - на вкус
  • ябълков оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солен кекс с коприва и шунка, подходящ за закуска, следобедно похапване, пикник или за из път.

Смесваме яйцата и сметаната много добре.

Добавяме брашното и бакпулвера смесен с ябълков оцет и разбъркваме до хомогенна смес.

Прибавяме нарязаната коприва, след това нарязаната на кубчета шунка.

Прибавяме солта и изсипваме сместа в тавичка или кексова форма върху хартия за печене.

Печем за около час на 180 градуса соления кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: