Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с маслини, шунка и кашкавал

Солен кекс с маслини, шунка и кашкавал

Солен кекс с маслини, шунка и кашкавал
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Разнообразяваме закуската със солен кекс с маслини, шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 130 мл
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • ементал - 50 - 80 г
  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • салам - 2 бр. слайсове
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • краве масло - малка бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата. Разбийте с тел. Добавете киселото мляко, олиото, царевичното брашно и бакпулвера.

Разбъркайте до еднородна смес. Нарежете салама на дребно и маслините също. Добавете ги в купата.

Натрошете сиренето. Сложете солта, ементала и шарената сол. Разбъркайте отново.

Намажете кексова форма с олио и поръсете с брашно. Изсипете сместа вътре.

Печете вкусния солен кекс в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час.

Извадете, оставете соления кекс с маслини, шунка и кашкавал да се охлади леко и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: