Начин на приготвяне
В кухненски робот сложете брашното, солта и студеното масло на кубчета. Бъркайте докато не станат трохи. Сипете студена вода и бъркайте докато не получите тесто. Не месете прекалено много.
Премесете тестото на плот. Оформете топче и го сложете в стреч фолио и оставете в хладилник за 30 минути.
Междувременно пригответе плънката: В голяма купа разбийте яйцата, сметаната за готвене, солта, черния пипер и ригана. Оставете настрана.
Нарежете сьомгата на малки кубчета, подправете със сол и пипер и запържете в зехтин докато не се сготви напълно, след което прехвърлете върху хартия да се отцеди.
Бланширайте броколите във вряща вода 4-5 минути. Отцедете и оставете на страна.
Разточете тестото на набрашнена повърхност. Точете докато тестото не стане тънко. Преместете тестото в тава за пай с диаметър 24-25 см. Притиснете равномерно към дъното. Отрежете стърчащото тесто.
Дъното на блата набоцкайте на няколко места с вилица.
Сложете във фризера за 30 минути. Загрейте фурната на 175 градуса.
Печете 15 минути с поставена хартия върху тавата. Махнете хартията, върнете във фурната за още 10 минути или докато не стане златист блата. Извадете от фурната.
Сипете сьомгата и броколите, посипете с настъргана моцарела. Сипете сместа от яйца и сметана отгоре и печете киша около 30 минути или докато не придобие приятен загар.
Оставете киша с броколи и филе от сьомга да се охлади преди да сервирате.