Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с броколи и филе от сьомга

Киш с броколи и филе от сьомга

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Киш с броколи и филе от сьомга
Снимка: Lenka
1 / 3
17/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусен киш с броколи и сьомга за вечеря с приятели"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 280 г
  • масло - 170 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 4 - 6 с.л., студена
  • За плънката
  • филе от сьомга - 140 г
  • броколи - 60 г (нарязани на ситни парченца)
  • моцарела - 60 г
  • яйца - 3 бр.
  • готварска сметана - 240 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски робот сложете брашното, солта и студеното масло на кубчета. Бъркайте докато не станат трохи. Сипете студена вода и бъркайте докато не получите тесто. Не месете прекалено много.

Премесете тестото на плот. Оформете топче и го сложете в стреч фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

Междувременно пригответе плънката: В голяма купа разбийте яйцата, сметаната за готвене, солта, черния пипер и ригана. Оставете настрана.

Нарежете сьомгата на малки кубчета, подправете със сол и пипер и запържете в зехтин докато не се сготви напълно, след което прехвърлете върху хартия да се отцеди.

Бланширайте броколите във вряща вода 4-5 минути. Отцедете и оставете на страна.

Разточете тестото на набрашнена повърхност. Точете докато тестото не стане тънко. Преместете тестото в тава за пай с диаметър 24-25 см. Притиснете равномерно към дъното. Отрежете стърчащото тесто.

Дъното на блата набоцкайте на няколко места с вилица.

Сложете във фризера за 30 минути. Загрейте фурната на 175 градуса.

Печете 15 минути с поставена хартия върху тавата. Махнете хартията, върнете във фурната за още 10 минути или докато не стане златист блата. Извадете от фурната.

Сипете сьомгата и броколите, посипете с настъргана моцарела. Сипете сместа от яйца и сметана отгоре и печете киша около 30 минути или докато не придобие приятен загар.

Оставете киша с броколи и филе от сьомга да се охлади преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: