Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с броколи и сьомга

Киш с броколи и сьомга

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Киш с броколи и сьомга
Снимка: Ники
1 / 5
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1
"Толкова е апетитен този киш, че вече нямаме търпение да си хапнем поне едно парче"

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г
  • броколи - 400 г
  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 250 г
  • сметана - 100 мл
  • пармезан - 180 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме два пъти заедно със солта.

Добавяме студеното масло и започваме с ръце да втриваме тестото до получаване на маслени трохи. Добавяме един жълтък и 2 с.л. студена вода.

Омесваме тестото и го оставяме го в хладилник за 1 час.

Броколите начупваме на розички и бланшираме в подсолена вода.

Почистваме сьомгата от костите, овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.

Изваждаме тестото, разточваме го, така че да обхваща стените на кръглата тава, поставяме листа в тавата и надупчваме дъното с вилица.

Печем го в предварително загрята на 180°C фурна за 10 минути.

Изваждаме тавата и оставяме да се охлади. Поставяме вътре парчетата сьомга и броколите.

В отделен съд разбиваме яйцата, сметаните и добавяме настъргания пармезан.

Заливаме апетитния киш с яйчената смес и печем за около 45 минити на 180 °C.

Кишът с броколи и сьомга поднасяме леко охладен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: