Сиропиран портокалов кейк

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сиропиран портокалов кейк1 / 3
27/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • портокали - 1 бр.
  • масло - 125 г.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 120 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • За сиропа
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалът се изцежда и месестата част се пасира с 3 с.л. захар. Отделят се жълтъците от белтъците и се разбиват с останалата част от захар. Прибавят се останалите продукти и белтъците, разбити на сняг. Накрая се добавя и пасираният портокал.

Разбърква се с лъжица, изсипва се в намаслена тава и се пече в предварително загрятата до 180 градуса фурна за около 35 минути.

От портокаловия сок се прави сиропът, като се загрява заедно със захарта и маслото до пълното им разтопяване. След като е изстинал сладкишът, а сиропът е още топъл, се набожда с клечка и се сиропира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: