Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се мед, олио, портокалов сок, канела и Нескуйк. Разбърква се с телена бъркалка. Сипва се сода и бакпулвер в брашното и пресяваме в яйчената смес, накрая добавяме и 1 с.л. настъргана кора от портокал.
Разбърква се на гладка кексова смес, която се сипва върху хартия за печене в малка тавичка.
Печем блата в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути, проба с клечка да излезе суха.
В подходящ съд се загрява прясното мляко, добавя се захар, Нескуик, масло и течен шоколад. Бърка се, докато се разтопи, и се охлажда.
Изваждаме сладкиша и хартията се сваля. С дървено шишче се правят дупки и с лъжица се залива с шоколадовото мляко. Поставя се в чиния, намазва се отгоре с течен шоколад.
Гарнира се с тънки кръгчета портокал и настърган шоколад. Нарязва се и хапваме с кеф, всяка хапка е портокалова наслада за небцето.
Да ви е сладко!