Ягодов сладкиш с бишкоти и бяло вино

12/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 558
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете виното със захарта и оставете настрани да се охлади. Разбийте жълтъците на водна баня и постепенно прибавете виното със захарта. Разбивайте до сгъстяване на сместа и свалете от огъня. Оставете го настрани да се охлади и добавете рома. Разбъркайте отново.

В правоъгълна форма подредете бишкотите по дъното. Върху тях наредете половината от наполовина нарязаните ягоди. Залейте ги с крема. Оставете във фризера за един час.

Разбийте сметаната заедно с пудрата захар и ванилията и залейте сладкиша. Изравнете повърхността и отгоре подредете останалите наполовина нарязани ягоди. Вдигнете сладкиша в хладилник за една нощ.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар