Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзбрауни с Дулсе де лече

Чийзбрауни с Дулсе де лече

Чийзбрауни с Дулсе де лече
Снимка: Росица Петрова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Чудесно чийзбрауни с Дулсе де лече без глутен с влажна текстура и невероятен карамелен вкус, което поднесете със следобедното кафе или чай."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
  • масло - 100 г
  • брашно от рожков - 2 с.л. пълни
  • шоколад - 100 г мин 70% какао
  • кокосово брашно - 70 г
  • чийзкрем
  • крема сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • дулсе де лече - 120 г
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам едно безглутеново брауни с чийзкрем и любимото ми Дулсе де лече.

Ако обичате вкуса на шоколад и карамел, то непременно си направете този шоколадов сладкиш.

Браунито може да се направи и във форма за мъфини. Излизат около 8-10 броя, в зависимост от размера на формичките.

Пригответе си правоъгълна тавичка, която намажете с масло или олио. Аз ползвах алуминиева тава за еднократна употреба с размери приблизително 15-25 сантиметра. Може да покриете тавата с хартия за печене.

В съд на водна баня разтопете маслото и шоколада и оставете леко да се охладят. Може да ги разтопите и в микровълнова фурна, но трябва да разбърквате на всеки 30 секунди.

В друг съд разбийте яйцата с щипка сол и захарта с миксер на високи обороти.

След това добавете шоколадовата смес на тънка струя, бъркайки непрекъснато.

Накрая прибавете кокосовото брашно, брашното от рожков и ванилиите, които предварително сте смесили в купа. Брашното от рожков може да замените с какао.

Разбъркайте с шпатула до хомогенност и изсипете сместа в тавичката, като я разпределите равномерно. Получава се гъста шоколадова смес.

След това си пригответе чийзкрема.

Смесете крема сиренето с 1 яйце и разбъркайте с миксер до гладкост.

Ако обичате по-сладки десерти, добавете към сместа и 1-2 с.л. пудра захар, но имайте предвид, че Дулсе де лечето е достатъчно сладко. Разбъркайте и разпределете сместа върху шоколадовата.

Затоплете малко кондензираното карамелизирно мляко, за да стане по-течно.

Сложете от него върху бялата смес с лъжица на няколко места, след което вземете дървено шишче и направете въртеливи движения, за да се смесят леко двете смеси.

Сложете безглутеновия сладкиш да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 40 минути.

След това оставете напълно да се охлади и едва тогава нарежете браунито на квадрати.

За по-добър вкус охладете за час в хладилник.

Чудесно чийзбрауни с Дулсе де лече без глутен с влажна текстура и невероятен карамелен вкус, което поднесете със следобедното кафе или чай.

Бон апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: