Домашна торта Сахер

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Домашна торта Сахер
Снимка: Людмила
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"При сервиране също може да се добави топка сладолед към домашната торта Сахер. Заслужава си да се приготви вкъщи тази разкошна вкусотийка!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 120 г
  • черен шоколад - 150 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • За мазане
  • конфитюр от кайсии - 200 г
  • За глазура
  • черен шоколад - 120 г
  • вода - 100 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази моя торта Сахер чашата е с вместимост от 200 мл.

Една любима торта, макар че когато съм я купувала, невинаги е била по вкуса ми. Приготвена вкъщи обаче, е винаги разкошна и невероятно вкусна.

Приготвяне:

Повечето рецепти са с шест яйца, както и с отделно разбити жълтъци и белтъци. Аз ползвах четири яйца, които сложих цели, уверявам ви, не отстъпва по нищо на другия вариант. И диаметърът на тортата е 26 см.

В дълбока купа сложих мекото масло и захарта и разбих с миксер до побеляване на сместа. Прибавих яйцата едно по едно и разбивах добре с миксера след всяко яйце.

Следва какаото, разтопен в микровълновата шоколад, накрая брашно и бакпулвер, щипка сол.

След брашното не разбивам дълго.

Намазах форма с диаметър 26 см обилно с меко масло и изсипах сместа.

Пекох шоколадовия блат на загрята на 180 °C фурна за 15 мин. На 170 за 15 и на 160 за 10. Не бива да се препича. Оставих блата малко да постои във фурната на отворена леко врата.

Извадих и охладих.

С конец се разрязва на две по хоризонтал. Но тази класическа торта е чудесна и без да се реже блатът.

Конфитюрът загрях за кратко в микровълновата и минах през цедка.

Намазах блата и захлупих с втория. Отгоре и отсрани намазах също добре с конфитюр. Блатовете са много нежни и затова е по добре да се работи с леко топъл кайсиев конфитюр.

Така намазана празнична тортата е добре да престои минимум час, за да засъхне конфитюрът.

През това време, малко преди да изтече часът за съхненето, приготвяме заливката, шоколадовата глазура.

В касерола на котлона загряваме водата и захарта до усвояване на захарта. Добавяме начупен шоколада и бъркаме енергично до усвояването му. Варим съвсем за кратко всичко. И след това охлаждаме леко, да не е вряло, но топло и да се разнесе добре по тортата.

Разливаме по повърхността ѝ шоколадовата глазура. Охлаждаме.

Може да напишете с малко шоколад или друго Sacher върху глазурата и ще имате торта с оригинален вид. Аз избрах да украся с цветчета сметана. Вие можете да сложите каквото желаете.

При сервиране също може да се добави топка сладолед към домашната торта Сахер.

Заслужава си да се приготви вкъщи тази разкошна вкусотийка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: