Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Италианска зеленчукова супа с босилек

Италианска зеленчукова супа с босилек

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италианска зеленчукова супа с босилек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • боб - 100 г (консервиран)
  • бекон - 150 г
  • шунка - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • тиквички - 1 бр.
  • грах - 200 г (консервиран)
  • ориз - 100 г
  • домати - 4 бр.
  • бульон - 2 л месен
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • босилек - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката и беконът се нарязват на кубчета и се запържват в мазнината.

Добавят се отцедените фасул и грах. Заливат се с бульона и супата се оставя да къкри на слаб огън.

Добавят се нарязаните на дребно моркови, тиквички, праз лук, лук, чесън. Добавят се солта, черният пипер и дафиновият лист.

Когато зеленчуците омекнат, се сипват нарязаните домати и оризът.

Вари се до готовност и се сваля от котлона. Готовата супа се поръсва с босилек и настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: