Свински език в гювече

Свински език в гювече
Снимка: Потребител#311853
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Досещате се колко е вкусно това гювече с език и гъби и също така с какво вино върви"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр. (малка до средно голяма глава)
  • моркови - 3 бр. (настъргани или много наситно нарязани)
  • червени чушки - 1 бр. (печена)
  • яйца - 2 бр.
  • свински езици - 3 бр.
  • домати - 2 с.л. (може и доматена паста, пюре и др.)
  • гъбки - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако чушката е сурова, започнете с нея, за да може да придобие така желания и златист загар както и да пусне вкуса и аромата си. Ако е печена, я оставете за накрая, преди да подредите самото апетитно гювече.

“Позлатете” лука заедно с моркова. След като са готови лукът и морковът, добавете нарязани на по-едро гъбите и чушката. Подправете с черен пипер, сол и чубрица и издърпайте от котлона и оставете да почива под капак.

Свинските езици трябва да са сварени, почистени и нарязани на кръгчета с дебелина около сантиметър. Аз ползвам изключително много тенджера под налягане и там са ми необходими 20 - 25 минути, за да сваря езиците.

Докато приготвям зеленчука, успоредно приготвям и варя езика. Така всичко ми е готово успоредно. Езиците съм разделила на половина за двете порции.

На дъното на гювечетата слагам малко от зеленчуковата смес, следват малко езици и тук е мястото за мекото сирене, ако се слага такова - може и без. Пак слагам малко от зеленчуковата смес, следвано от език. Накрая добавям домата (чери доматки) - суров, доматена паста или каквото ползвате.

Захлупвам с капачето и слагам за 20 минути във фурната на 200°C. Като минат, вадя внимателно, защото много пари, върху дървена дъска, за да не се спукат самите съдове и чуквам по едно яйце на всяко гювече.

Захлупвам ги и ги връщам във фурната за 5 -7 минути, като я изключвам.

Когато яйчицата побелеят, но са рохки в средата, свинският език в гювече е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: