Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински Език по Ловджийски

Свински Език по Ловджийски

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Свински Език по Ловджийски
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2
"Има една основателна причина да станете ловджия и тя е - те готвят най-големите вкусотии след лов"

Необходими Продукти

  • свински език - 250 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 100 г /от буркан/
  • свинско филе - 100 г пушено
  • доматен сок - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер - зърна и млян
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червено вино - 50 г
  • вода - 200 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/.

Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки. Нарежете лука и гъбите на полумесеци, моркова на кръгчета, а свинското филе на лентички. Загрейте зехтина на котлона, добавете лука, морковите и гъбите.

Разбъркайте и изчакайте да омекнат. Към тях прибавете свинското филе, езика, доматения сок и овкусете със сол, черен пипер, червен пипер. Добавете виното, водата и дафиновия лист.

Оставете на слаб огън да къкри, докато изври водата. Поднесете със стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: