Шведска салата с картофи

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
25/03/2014
"Страхотна е, хапваш и не може да спреш "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 816
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • Майонеза
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 1/2 ч.ч. слънчогледово или фъстъчено
  • оцет - 2 с.л., винен, смесен с 2/3 ч.ч.(150 мл), топла вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • Салатата
  • картофи - 1.125 кг, обелени
  • кисели краставички - 6 бр., на ситно нарязани
  • лук - 1 глава, на ситно
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • яйца - 8 бр., обелени, на едро нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За майонезата се смесват жълтъкът, 1 с.л. от олиото и от оцета с водата. Бърка се непрекъснато, като се добавя по 1 с.л. от олиото и оцет с вода. Продължава се по тази последователност до изчерпване на съставките.

Не се добавят наведнъж оцета с водата и олиото, защото е възможно майонезата да се пресече. Прибавя се сол и пипер.

Картофите се варят около 20 мин. и се оставят да изстинат. Прибавят се киселите краставички, лукът, индийското орехче и кърито, майонезата. Разбърква се добре и се оставя да престои в хладилника около един час.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар