Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Шведска питипана

Шведска питипана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шведска питипана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Симпатично ястие с вкусно име - искате ли заедно да го приготвим"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • кренвирши - 400 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • картофи - 8 бр.
  • сол - 2 щипки
  • червено цвекло - 1 глава
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обвива във фолио и се пече на 220 градуса около час и половина. Охлажда се, обелва се и се реже на тънки филийки. Слага се в купа, поръсва се със сол и се налива оцетът. Разбърква се и се оставя на топло за 40 минути.

Картофите се белят и се режат на ситни кубчета, лукът се реже на ситно. Кренвиршите и краставичките се режат на кръгчета. Магданозът се реже на ситно.

В голям тиган се загрява маслото, добавят се картофите, лукът и кренвиршите. Добавя се соевият сос и сол, разбърква се и се готви 20 минути. Добавят се краставичките и цвеклото, разбърква се и се сваля от котлона.

В отделен тиган се пържат яйцата на очи. Питипаната се разпределя в чинии и в средата на всяка чиния се слага по 1 яйце. Поръсва се с магданоз и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: