Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Шведска салата с картофи

Шведска салата с картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Шведска салата с картофи2 / 2
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Страхотна е, хапваш и не може да спреш"

Необходими Продукти

  • Майонеза
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 1/2 ч.ч. слънчогледово или фъстъчено
  • оцет - 2 с.л., винен, смесен с 2/3 ч.ч.(150 мл), топла вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • Салатата
  • картофи - 1.125 кг, обелени
  • кисели краставички - 6 бр., на ситно нарязани
  • лук - 1 глава, на ситно
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • яйца - 8 бр., обелени, на едро нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За майонезата се смесват жълтъкът, 1 с.л. от олиото и от оцета с водата. Бърка се непрекъснато, като се добавя по 1 с.л. от олиото и оцет с вода. Продължава се по тази последователност до изчерпване на съставките.

Не се добавят наведнъж оцета с водата и олиото, защото е възможно майонезата да се пресече. Прибавя се сол и пипер.

Картофите се варят около 20 мин. и се оставят да изстинат. Прибавят се киселите краставички, лукът, индийското орехче и кърито, майонезата. Разбърква се добре и се оставя да престои в хладилника около един час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: