Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Раци с айоли и зелен лук

Раци с айоли и зелен лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Раци с айоли и зелен лук1 / 2
15/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Има една рецепта за раци, която ще ви легне на сърцето и няма да искате да погледнете друга - тази е нашата"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • морска сол - 2 ч.л.
  • раци - 8 бр.
  • олио - за пържене
  • босилек - 1 ч.ч. пресен
  • За айоли сос със зелен лук
  • майонеза - 225 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе сос айоли, като смесите всички продукти в една купа.

След това смесвате брашното, лютия пипер и солта.

Почистете раците, подсушете ги и ги нарежете на четвъртини. Покрийте ги със сместа с брашното и изтръскайте излишното количество.

Загрявате олиото в голям тиган и пържите босилека за около 30 секунди, за да стане хрупкав. Раците се пържат до златисто и се изваждат върху попивателна хартия.

Сервирайте раците с босилека, айоли соса и резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: