Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка Супа»Патешка чорба със зеленчуци

Патешка чорба със зеленчуци

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Патешка чорба със зеленчуци
Снимка: Ivelina
1 / 2
24/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Топла, ароматна и питателна патешка супа със зеленчуци. Насладете се на невероятно ухание и вкус."

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1.2 кг, за готвене, бутчета или гърди с кост
  • сол
  • лук - 2 глави
  • дафинови листа - 4 броя
  • карамфил - 1 бр.
  • моркови - 1 брой
  • сол - 2 супени лъжици
  • За зеленчуците
  • моркови - 250 г
  • целина - 1/2 глава
  • пащърнак - 400 г
  • праз - 2 бр.
  • шалот - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бульона: Изплакнете патицата отвътре и отвън, подсушете я и я натрийте енергично със сол и черен пипер. Обелете лука, нарежете на две и надупчете с дафиновите листа и карамфила. Обелете кората на моркова и го нарежете на кубчета.

Сложете 2-3 литра (приблизително 8-12 1/2 чаши) студена вода в тенджера, добавете патица, половинки лук и моркови, оставете да заври и добавете сол. Гответе на слаб огън при затворен капак за 2 часа. Междувременно отстранете пяната и мазнината.

След 2 часа готвене извадете и обезкостете патицата. Изсипете патешкия бульон през цедка в тенджера, оставете да се охлади и отстранете мазнината от повърхността, която е станала твърда.

За зеленчуците: Измийте и обелете морковите, корена от целина и пащърнака и ги нарежете на равни парчета. Изплакнете и нарежете праза и го нарежете на едри парчета. Обелете шалота и го разполовете или четвърти.

Разтопете маслото в тенджера, задушете за кратко шалота, добавете останалите зеленчуци и налейте обезмасления бульон. Поставете парчета патешко месо и оставете да заври.

Оставете да къкри на ниска температура за 20-30 минути, докато зеленчуците омекнат. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте патешката супа, докато е още топла.

Патешка чорба със зеленчуци ще ви стане любима.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Невероятна рецепта, получи се прекрасна супичка и бе одобрена от всички, които опитаха. Благодаря за идеята!
29.09.2022 13:33
1
1
Покажи всички подкоментари
Miss Tasty
Miss Tasty
Хубава рецепта
24.09.2022 16:40