Начин на приготвяне
Патешкото месо измиваме добре, заливаме с вода и оставяме да се свари, като в началото на варенето обираме образувалата се пяна. Свареното месо дръпваме от котлона и оставяме в бульона.
В отделен съд /тенджерка/, в която ще готвим, сипваме патешка мазнина (обираме от повърхността на бульона от варенето на месото, образува се доста мазнина).
В мазнината и малко бульон от варенето задушаваме почистен, измит добре и нарязан ситно праз, белени и нарязани моркови и зелена пиперка - почистена от семената и също нарязана на парченца. Задушаваме, докато изври течността, и прибавяме измит в няколко води ориз (1 ч.ч.), черен пипер на вкус и нарязани ситно пресен магданоз и джоджен, количество също на вкус.
Наливаме патешки бульон (3 ч.ч.) или доливаме топла вода, ако нямаме достатъчно бульон. Като се посвари ориза, сипваме домати от консерва (1 и 1/2 ч.ч. белени и нарязани домати).
Прибавяме и свареното патешко месо, почистено от костите и нарязано на малки хапки. Варим още няколко минути до сгъстяване на ястието.