Начин на приготвяне
Кето пилешка супа, богата на зеленчуци.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям съд или холандска фурна на среден огън. Подправете пилешките гърдички със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете месото в мазнината и гответе до златисто, около 2-3 минути. Заделете настрана.
Добавете останалата 1 супена лъжица масло в тенджерата. Добавете чесън, лук, моркови и целина. Гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат, около 3-4 минути. Разбъркайте мащерката и розмарина, докато се появи аромат, около 1 минута.
Добавете в пилешкия бульон, дафинов лист и 2 чаши вода. Оставете да заври. Добавете пилешкото и тиквичките.
Намалете топлината и оставете да къкри, докато тиквичките омекнат, около 3-5 минути.
Овкусете с лимонов сок, подправете още със сол и черен пипер на вкус.
Разпределете пилешката супа в купички и сервирайте гореща и поръсена с пармезан и магданоз по желание.
Насладете се на вкусна, ароматна и диетична супа.
Сервирайте веднага!