Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Кето пилешка супа със зеленчуци

Кето пилешка супа със зеленчуци

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Кето пилешка супа със зеленчуци2 / 2
25/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкусна и диетична супа, богата на хранителни вещества. Хапвайте на воля и с апетит!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 супени лъжици, разделени
  • пилешки гърди - 1 кг, без кости и кожа, нарязани на 2 см
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • чесън - 3 скилидки, смлени
  • лук - 1 глава, нарязана на кубчета
  • моркови - 3 броя, обелени и нарязани на кубчета
  • целина - 2 стръка, нарязани на кубчета
  • мащерка - ½ чаена лъжичка, сушена
  • розмарин - ¼ чаена лъжичка, сушен
  • пилешки бульон - 4 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 брой
  • тиквички - 3 средно големи, нарязани на кубчета
  • лимонов сок - 2 супени лъжици
  • розмарин - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 супени лъжици, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кето пилешка супа, богата на зеленчуци.

Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям съд или холандска фурна на среден огън. Подправете пилешките гърдички със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете месото в мазнината и гответе до златисто, около 2-3 минути. Заделете настрана.

Добавете останалата 1 супена лъжица масло в тенджерата. Добавете чесън, лук, моркови и целина. Гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат, около 3-4 минути. Разбъркайте мащерката и розмарина, докато се появи аромат, около 1 минута.

Добавете в пилешкия бульон, дафинов лист и 2 чаши вода. Оставете да заври. Добавете пилешкото и тиквичките.

Намалете топлината и оставете да къкри, докато тиквичките омекнат, около 3-5 минути.

Овкусете с лимонов сок, подправете още със сол и черен пипер на вкус.

Разпределете пилешката супа в купички и сервирайте гореща и поръсена с пармезан и магданоз по желание.

Насладете се на вкусна, ароматна и диетична супа.

Сервирайте веднага!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: