Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа (Кето рецепта)

Пилешка супа (Кето рецепта)

Пилешка супа (Кето рецепта)
Снимка: Пролетина Ангелова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Вкусна и ароматна пилешка супичка, приготвена по принципите на кето храненето"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 5 бр. (може да използвате и пилешки бутчета)
  • лук - 1 глава
  • печурки - 5 бр. (големи)
  • чушки - 1/2 червена + 1/2 зелена
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • магданоз - 1/ 2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 супени лъжици
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате си пилешкото месо, като междувременно отпенвате бульона. Изваждате пилешкото месо и го накъсвате.

В тенджерата към бульона прибавяте нарязаната на ситно глава лук, гъбите, чушките, моркова и тиквичката.

След това прибавяте и магданоза, както и свареното пилешко месо. Оставяте да поври още малко до готовност на продуктите.

Пилешката супа се сваля от котлона, изчаквате я да поизстине и се прави застройка от 1 яйце и 2-3 супени лъжици кисело мляко, както и сока от половин лимон.

След като супата е поизстинала, вземате от нея 4-5 черпака от бульона и прибавяте към застройката, като разбърквате хубаво.

Тази смес се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Овкусявате със сол и черен пипер.

Супата се връща на котлона и се оставя да поври още 2-3 минути.

Пилешката супа (Кето рецепта) е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Добре се получи.
08.05.2023 22:20