Начин на приготвяне
Сварявате си пилешкото месо, като междувременно отпенвате бульона. Изваждате пилешкото месо и го накъсвате.
В тенджерата към бульона прибавяте нарязаната на ситно глава лук, гъбите, чушките, моркова и тиквичката.
След това прибавяте и магданоза, както и свареното пилешко месо. Оставяте да поври още малко до готовност на продуктите.
Пилешката супа се сваля от котлона, изчаквате я да поизстине и се прави застройка от 1 яйце и 2-3 супени лъжици кисело мляко, както и сока от половин лимон.
След като супата е поизстинала, вземате от нея 4-5 черпака от бульона и прибавяте към застройката, като разбърквате хубаво.
Тази смес се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Овкусявате със сол и черен пипер.
Супата се връща на котлона и се оставя да поври още 2-3 минути.
Пилешката супа (Кето рецепта) е готова.
Коментари