Начин на приготвяне
Морковите, зеленият фасул, чушките, тиквичката и лукът се почистват и нарязват на малки парчета.
Пилешкото месото се измива, нарязва на едри парчета и се слага в тенджера да заври. Към него се добавят нарязаните на кубчета картофи.
Когато пилешкото месо поомекне, се изважда, обезкостява и накъсва на малки парченца. Връща се в тенджерата с бульона.
В тиган с 3 с.л. олио се запържва първо лукът, добавят се последователно морковът, чушките, грахът, зеленият фасул и тиквичката. Задушава се докато зеленчуците омекнат.
След това се прехвърлят в тенджерата с пилешкото месо и се вари до готовност. По желание добавете още гореща вода, ако искате супата да бъде по-рядка.
Когато пилешката супа е почти готова се добавя натрошеното фиде, сол, черен пипер, кимион на вкус и накълцаната скилидка чесън и се оставя да поври 10 минути до готовност на фидето.
При сервиране се поръсва по желание с нарязан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.
Леката пилешка супа със зеленчуци е много вкусна!
Вариантите на пилешка супа са толкова много, че не можете да ги опитате всички. Затова препоръчваме да опитате класическата пилешка супа или тази пилешка супа със застройка.
Коментари