Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби със шунка

Пълнени гъби със шунка

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнени гъби със шунка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
28 мин.
Порции
6
"Аз ги препекох, но пак бяха много вкусни пълнените гъби със шунка - идеални за ордьовър за специален повод"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г едри печурки или 5 големи Портобело
  • зехтин - 1 с.л. (за тигана)
  • за плънката
  • шунка - 75 г или бекон на ситни кубчета (нарязана на кубчета)
  • крем фреш - около 150 г или заквасена сметана
  • лук - 1 бр.
  • гауда - 100 г или повече на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л. (за тавата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За гъбите с плънка от шунка, първо, загрейте фурната на 200 °C горна/долна температура.

След това изчеткайте гъбите старателно и отстранете дръжките. Запазете ги, ще са необходими за пълнежа на гъбите. Поставете шапките на гъбите една до друга в леко намаслена тава с отвора нагоре.

Сега отстранете долния изсъхнал край на дръжките на гъбите и ги изхвърлете. Нарежете дръжките на тънки филийки, а след това на малки кубчета.

В намазан тиган се слага една супена лъжица зехтин, загрява се и се добавят предварително нарязаните на кубчета дръжки гъби. Запържете ги за около 5 минути. Разбърквайте от време на време.

През това време обелете и нарежете на ситно лука.

Сега добавете нарязаната на кубчета шунка и нарязания на кубчета лук към парчетата гъби в горещ тиган и задушете за още 5 минути, докато лукът стане прозрачен, а нарязаната на кубчета шунка (бекон) стане леко хрупкава.

След това отстранете тигана от котлона и разбъркайте чаша крем фреш в сместа. Подправете с щипка сол и половин чаена лъжичка черен пипер.

Сега поставете готовия пълнеж в гъбите.

Гауда се рендосва и се разпределят върху пълнените гъби.

Накрая запечете гъбите в силно загрята фурна за 20 минути, докато кашкавалът леко покафенее. Аз ги препекох, но пак бяха много вкусни пълнените гъби със шунка.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: