Начин на приготвяне
За гъбите с плънка от шунка, първо, загрейте фурната на 200 °C горна/долна температура.
След това изчеткайте гъбите старателно и отстранете дръжките. Запазете ги, ще са необходими за пълнежа на гъбите. Поставете шапките на гъбите една до друга в леко намаслена тава с отвора нагоре.
Сега отстранете долния изсъхнал край на дръжките на гъбите и ги изхвърлете. Нарежете дръжките на тънки филийки, а след това на малки кубчета.
В намазан тиган се слага една супена лъжица зехтин, загрява се и се добавят предварително нарязаните на кубчета дръжки гъби. Запържете ги за около 5 минути. Разбърквайте от време на време.
През това време обелете и нарежете на ситно лука.
Сега добавете нарязаната на кубчета шунка и нарязания на кубчета лук към парчетата гъби в горещ тиган и задушете за още 5 минути, докато лукът стане прозрачен, а нарязаната на кубчета шунка (бекон) стане леко хрупкава.
След това отстранете тигана от котлона и разбъркайте чаша крем фреш в сместа. Подправете с щипка сол и половин чаена лъжичка черен пипер.
Сега поставете готовия пълнеж в гъбите.
Гауда се рендосва и се разпределят върху пълнените гъби.
Накрая запечете гъбите в силно загрята фурна за 20 минути, докато кашкавалът леко покафенее. Аз ги препекох, но пак бяха много вкусни пълнените гъби със шунка.
Насладете се!