Начин на приготвяне
Краставичките се измиват много добре.
Почистват се от дръжките и се отрязват от двете страни по малко.
Бурканите се измиват, като се използват буркани - големи с винт.
На дъното на всеки буркан се изсипва 2 ч.л. сол и 1 с.л. захар.
Прибавя се 3 зърна бахар, 3 зърна черен пипер и 1 дафинов лист.
Лукът се измива, почистват нарязва на кръгчета.
На дъното на буркана се прибавя по 1 кръгче лук.
Залива се с 100 мл винен оцет, след което в бурканите плътно се нареждат краставичките.
Отгоре се слага 1 кръгче лук и част от цвят от сушен копър.
Най-накрая в буркана се налива студена вода до гърлото.
Бурканът с кисели краставички се затварят много добре с капачка.
Варят се 5 мин след завиране на водата, след което се изваждат и се обръщат върху дървена дъска с капачките надолу, като по този начин престояват, докато се охладят.
След като се охладят, бурканите с кисели краставички с дафинов лист се обръщат с капачките нагоре.
Коментари