Руско свинско руло

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Руско свинско руло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • сланина - 300 г
  • свински уши - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 глави
  • карамфил - 1/2 ч.л. (смляно)
  • босилек - 1 ч.л.
  • ким - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • шкембе - 1 бр. свинско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, сланината и свинските уши се нарязват на много ситно. Лукът се нарязва на ситно, чесънът се изстисква с преса със сол. Добавя се към месната смес.

Добавят се черен пипер, босилек, ким и всичко се разбърква. В добре измито свинско шкембе се слага плънката и шкембето се връзва от двете страни. Слага се в плитък съд, залива се с вода с оцет, така че да го покрие.

Добавя се карамфилче, дафинов лист и се вари на слаб огън 2 часа. Готовото шкембе се вади, леко се сплесква и се слага под тежест. Оставя се да изстине малко. Преди сервиране леко се подгрява в бульона, в който е вряло, и се нарязва на плоски парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: