Моята лесна торта Гараш

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5126k1k2k5
Моята лесна торта Гараш
Снимка: Людмила
3 / 4
01/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"А вие можете да я направите смело моята лесна торта Гараш с орехови блатове!"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени сурови
  • захар - 400 г
  • меко масло - 250 г
  • какао - 8 с.л
  • течна сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 200 г
  • ванилия - 1 г
  • ликьор - 2 с.л. коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да разделим яйцата на белтъци и жълтъци. След това мекото масло нарязваме на кубчета и слагаме в дълбока купа, подходяща за миксер. Към него добавяме 2 чаени чаши захар, аз сложих фина кристална, но още по-добре да е пудра.

Започнах да разбивам с миксер. Бийте дълго, докато захарта се стопи, макар че на мен лично да се усеща ми харесва. След това слагаме пакетче ванилия и просятото какао. Разбиваме отново много добре. Следва към тази смес да добавим жълтиците един по един.

След всеки разбиваме хубаво. От тази смес отделяме 2/3. Това ще е кремът между корите. Към останалата 1/3 прибавяме смлените орехи и бъркаме с лъжица или шпатула.

Следва да разбием белтъците на пяна. Не на твърд сняг. Добавяме останалата захар на части и разбиваме. След това белтъците отиват към ореховата смес, бъркаме отново и внимателно с лъжица, за да запазим въздуха.

Тази смес разделям в три купички по равно.

Постлана с хартия за печене форма за торта с падащ ринг с диаметър 24 см. Мажем хартията с олио и изсипваме първата купичка. Разпределяме добре по формата. Печем на 170 °C в загрята фурна за 12-15 минути. Не бива да се препича, защото блатовете стават чупливи.

В чиния за торта подреждаме първия орехов блат и мажем обилно с крем. Така с трите блата. Върху третия блат на тортата Гараш изливаме подготвен ганаш от 200 мл загрята до кипене течна сметана и 200 грама стопен в нея наситнен черен шоколад. Тук прибавям и ликьора.

Шоколадовата торта се оформя отвсякъде. Аз лично не харесвам шамфъстък и не я декорирах като оригинала, а украсих със малко смлени орехи. Доволна съм от резултата! Сега я оставих да стяга!

А вие можете да я направите смело моята лесна торта Гараш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: