Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Блат за Торта»Класически блат за орехова торта

Класически блат за орехова торта

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Класически блат за орехова торта2 / 2
02/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ореховата торта със сметана и шоколад е много богат и ароматен десерт, подходящ за специални поводи, годишнини или дори за рождени дни."

Необходими Продукти

  • орехи - 150 г
  • брашно - 220 г тип 500
  • захар - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилин - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • Примерни съставки за пълнеж
  • сметана - 300 мл за разбиване
  • пудра захар - 100 г
  • за сиропа
  • кафе - на вкус
  • мляко - на вкус, смесено с кафето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовката е много по-проста, отколкото си мислите. Основа, състояща се от орехови блатове, пълни само със сметанов крем, след което украсявате на вкус със шоколадови пръчици и орехови ядки. Резултатът е мек и кремообразен десерт, ароматен и преди всичко със страхотен ефект като десерт.

Давам ви рецепта на най-важното и основно в ореховата торта, а именно блатовете за торта!

Подготовка:

За да започнете приготвянето на блата за ореховата торта със сметана и шоколад, трябва да започнете от основата, тоест от приготвянето на ореховата торта. Първо, ще трябва да обелите орехите и да вземете ядките, които трябва да се натрошат на ситно .

Междувременно се посветете на яйцата, защото трябва да отделите жълтъците от белтъците. Жълтъците трябва да се разбият със захарта с помощта на електрически миксер, докато се получи добре разбита и въздушна смес, към която ще добавите млякото, което трябва да е на стайна температура и олиото (маслото от семена).

След това добавете брашното, бакпулвера и ванилията и всичко се разбърква внимателно. Добавете и орехите, а междувременно минете към белтъците, които трябва да разбиете на твърд сняг с щипка сол. Добавете и белтъците към предварително приготвената смес с много деликатни движения от горе надолу, докато получите много хомогенна и пухкава смес, която трябва да прехвърлите в предварително намаслена и набрашнена форма с диаметър 24 см.

След като това стане, домашната тортата ще се постави в предварително загрята фурна на 180°C за около 45 минути или докато стане златиста на повърхността и с проба на клечка за зъби в центъра на тортата да излезе суха. Ако клечката за зъби все още съдържа следи от тесто, продължете да готвите още няколко минути.

След като ореховият сладкиш е готов, извадете го от фурната и го оставете да изстине, а вие се посветете на крема, който трябва да се разбие на сняг заедно с пудрата захар.

Когато ореховият сладкиш е много студен, можете да го разделите на три блата и да продължите с плънката. Поставете първия блат от тортата върху поднос или чиния за сервиране, намокрете с разтвор от мляко и кафе и наредете първия слой крем. Добавете парченца шоколад и поставете втория тортен блат.

Продължете по този начин, докато добавите третия блат. Завършете, като декорирате повърхността и страните с останалия крем и украсете всичко с шоколад и смлени орехи.

След това ореховата торта се оставя в хладилник да почине поне 2 часа, преди да бъде поднесена на вашите гости. Ореховата торта със сметана и шоколад е много богат и ароматен десерт, подходящ за специални поводи, годишнини или дори за рождени дни.

Насладете се на класически блат за орехова торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: