Начин на приготвяне
Първо, трябва да се приготви плодовата смес за протеиновия сладкиш. Нарязваме прасковата на малки кубчета и я поръсваме с две лъжици еритритол и половината количество сух шоколадов протеин.
Разбъркваме добре и оставяме за няколко минути прасковата да си пусне сока.
В отделна подходяща купа претегляме овесените трици и към тях добавяме останалата половина от шоколадовия протеин, еритритола, фъстъченото масло, ванилията, киселото мляко и бакпулвера. Разбърква се всичко добре. Получава се ронлива смес на трохи.
В малка тавичка (моята е 16/16 см) с незалепващо покритие разстиламе малко повече от половината количество суха смес. Притискаме с пръсти, за да се уравни навсякъде, и разпределяме прасковената смес. Отгоре покриваме с останалата ронлива смес. Заглаждаме отново добре с пръсти.
Слагаме тавичката да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 20 мин.
Като изстине добре, фолирайте сладкиша за няколко часа (най-добре е от вечерта да се приготви).
Нарежете сладкиша с фъстъчено масло на парчета и сервирайте с кафе или чай.
Бележка: Грамажите в рецептата са съобразени с балансираното зоново хранене. Целият пай е 8БПВМ. Нарязвам го на 8 парчета по 1БПВМ всяко или на 4 парчета по 2 БПВМ.
Да ви е вкусно с моя протеинов сладкиш с фъстъчено масло без захар!