Начин на приготвяне
В голяма купа смесете кокосовото масло, кленовия сироп и ванилията.
Прибавете освесените ядки и солта, бъркайте докато не се смесят добре съставките.
Квадратна тавичка с размери 22х22 см или правоъгълна 20х25 застелете с хартия за печене.
Сипете 2/3 от сместа на дъното на тавичката, разпределете и притиснете добре към дъното, сложете във фризера докато приготвяте крема.
Шоколада и фъстъченото масло разтопете заедно на водна баня. Намажете върху овесените ядеки. Останалата смес от овесени ядки пръснете отгоре и леко притиснете.
Оставете в хладилник за два часа или докато не стегне.
Нарежете шоколадовия сладкиш на квадратчета.
Шоколадовият сладкиш с фъстъчено масло без печене е готов.