Начин на приготвяне
Измиваме си добре камбите и ги почистваме от семките.
Почистваме си и морковите и чесъна.
Ако чесънът е по-едър, го нарязваме на две, ако е нормален си почистваме за всяка камба по една скилидка чесън.
Нарязваме морковите на дребно.
На всяка почистена камба поставяме по скилидка чесън и нарязани на ситно моркови.
Изсипваме количеството оцет, олио, захар, сол във всяка камба и поставяме черния пипер и бахара.
Вземаме тавичката от фурната, застиламе я със хартия за печене и нареждаме камбите.
Включваме фурната и печем до лек загар.
Пълним една върху друга в бурканите, докато са още топли, затваряме и обръщаме с капачката надолу.
Продуктите си пускат сос и затова бурканите нямат нужда от допълнителна стерилизация.
Печените камби с чесън (без варене) са готови.
Опитай и рецептите ни за пълнени камби със зеле и моркови или тези мариновани камби в буркани.