Камби с чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Камби с чесън1 / 2
26/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
"Да допълним колекцията си с любими туршии и с това хрупкаво предложение!"

Необходими Продукти

  • камби - 3 кг
  • моркови - 10 бр.
  • целина - 2 глави
  • карфиол - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 глави
  • Марината
  • оцет - 2 л
  • сол - 3 к.ч.
  • вода - 1.5 л
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 1.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • захар - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете камбите на парчета и ги почистете от семето. Обелете целината и я нарежете на пръчки. Морковите се нарязват на колелца.

Карфиолът се накъсва, чесънът се разделя на скилидки. Саламурата се възварява и камбите се пускат в нея на части, за да се попарят.

След това същото се прави с морковите и целината. Когато всичко изстине наредете зеленчуците в бурканите и ги залейте с вече изстиналата саламура. Притиснете с тежест и долейте олио.

След няколко дни започнете да претакате туршията - четири пъти на 2-3 дни. След последното претакане завържете с пергаментова хартия и приберете на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: