Начин на приготвяне
Започваме с измиване, обезкостяване и почистване от кожите на пуешките бутчета. След което ги нарязваме на малки парчета и ги осоляваме.
Поставяме парчетата пуешко месо в купа заедно с киселото мляко, зехтина, сока от лимон, кетчупа, оцета и подправките. Разбъркваме добре и оставяме купата с месото в маринатата, да престои в хладилник за няколко часа.
Следва да нанижем парчетата пуешко месо на шишчета, които изпичаме на грил тиган, намазан с олио.
Завиваме в случая два сандвича (дюнера) от тортилите (които преди да напълним, потапяме леко от едната страна в останалата след печенето мазнина в грил тигана).
Пълним ги, комбинирайки в тях парчета печено пуешко месо, пържени картофи, каперси, чери домати и чеснов сос (може да включим зеле, маруля или айсберг).
Добър апетит с моя сандвич Шиш Таук!