Шопски шиш кебап

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шопски шиш кебап
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Шопите са известни по цял свят с две неща - твърдоглавието си и шопския шиш кебап. С шопския шиш кебап са по-известни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • люти чушки - 10 - 12 бр.
  • лук - 5 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 5 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го овкусете.

Направете шишчета, като редувате с лютите чушлета. В сгорещена мазнина се задушават от двете страни.

В същата мазнина се задушава лука, чесъна и доматите. Като се изпари водата от доматите се добавят брашното, пипера и се налива вода до необходимата гъстота на соса.

Изсипва се в подходяща тава, като шишчета се нареждат отгоре. Запича се в загрята фурна до готовност на месото.

Разбийте яйцата с млякото и залейте ястието.

Допечете кебапа за 15 минути и поръсете с кашкавал.

Шопският шиш кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: