Шиш Таук

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шиш Таук1 / 2
02/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Шиш Таук е забранения плод, който така силно ни привлича и на който трудно устояваме"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки счукна
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • олио - 2 с.л.
  • тортили - 2 бр. или питки джобчета
  • майонеза - 4 с.л. чеснова или чеснов сос
  • лук - 1 глава червен, ситно нарязан
  • домати - 1 бр. едро нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета почистете от кожата и костите и ги нарежете на парчета с големина около 2.5 см. Поръсете месото със сол и черен пипер.

Добавете към него червения пипер, чесъна, киселото мляко и лимоновия сок и добре разбъркайте. Покрийте с фолио купата и оставете да престои 1 нощ в хладилник.

На следващия ден нанижете парчетата пилешко на шишове, като леко ги подсушите. Намажете ги с олио и сложете да се пекат на загрят грил за 5-6 минути, като редовно ги обръщате.

Запечете питките хляб по 1 минута от всяка страна. Намажете ги с чеснова майонеза или чеснов сос, сложете от месото и домат с червен лук. Завийте плътно и нарежете на 2, преди да поднесете.

Ако използвате джоб питки, намажете ги отвътре и ги напълнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: