Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Сандвич Шиш Таук

Сандвич Шиш Таук

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Сандвич Шиш Таук4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"В тези шиш таук комбинирайте парчета печено пуешко месо, пържени картофи, каперси, чери домати и чеснов сос. По желание добавете зеле, маруля или айсберг"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 700 г
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган
  • джинджифил - 1 щ.
  • кетчуп - 1 ч.л., или доматена паста
  • червен оцет - 1 ч.л.
  • чесън на прах
  • лимонов сок - сокът от половин
  • пушен червен пипер
  • бял пипер
  • сумак
  • каперси - кисели краставички
  • тортили - 2 бр.
  • чеснов сос
  • пържени картофи
  • чери домати
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с измиване, обезкостяване и почистване от кожите на пуешките бутчета. След което ги нарязваме на малки парчета и ги осоляваме.

Поставяме парчетата пуешко месо в купа заедно с киселото мляко, зехтина, сока от лимон, кетчупа, оцета и подправките. Разбъркваме добре и оставяме купата с месото в маринатата, да престои в хладилник за няколко часа.

Следва да нанижем парчетата пуешко месо на шишчета, които изпичаме на грил тиган, намазан с олио.

Завиваме в случая два сандвича (дюнера) от тортилите (които преди да напълним, потапяме леко от едната страна в останалата след печенето мазнина в грил тигана).

Пълним ги, комбинирайки в тях парчета печено пуешко месо, пържени картофи, каперси, чери домати и чеснов сос (може да включим зеле, маруля или айсберг).

Добър апетит с моя сандвич Шиш Таук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: